mandag 18. august 2014

Arsenal mot Mesterligaen, og komediehistoriske minner.

Mesterligakvalik

I morgen begynner Arsenals jakt på nok en gruppespillsplass i mesterligaen. Kommer vi over kvalik-hinderet vil det bety CL-spill for den 17. sesongen på rad, en ganske så sterk statistikk.
Motstander denne gangen er tyrkiske Besiktas fra Istanbul.

Gode mot tyrkere

Arsenal har sju kamper mot tyrkisk motstand i de europeiske cupene tidligere, av disse er fire vunnet og tre har endt uavgjort (en av de uavgjorte var finalen i UEFA-cupen i 2000, hvor Arsenal tapte for Galatasaray etter straffesparkkonkurranse, statistisk sett teller denne som uavgjort). Total målforskjell er 12-2. Seiersprosenten på 57,1% er fjerde best for Arsenal mot utenlandske lag (minimum 5 kamper) i europacuper.

12 strake!

Siden 2006 har Arsenal spilt kvalik til CL 6 ganger, alle disse 12 kampene har endt med seier, med en total målforskjell på 29-3. Første kamp i kvaliken har faktisk endt med at Arsenal har holdt nullen hver eneste gang, av disse var fem kamper på bortebane!
Den eneste gangen vi har møtt tyrkisk motstand i kvaliken, var for et år siden da vi slo Fenerbahce 5-0 sammenlagt etter 3-0 i bortekampen.

Det aller meste tyder altså på at Arsenal skal kunne klare å beseire morgendagens motstander, men det blir nok ikke akkurat noen tur i parken. Tyrkiske lag, i Tyrkia, er ikke akkurat kjent for å være de letteste å spille mot. I tillegg mangler fremdeles Arsenal en del spillere. Alle verdensmesterne er fremdeles ikke klare, i tillegg har nå Gibbs fått en smell som gjør at han er ute i ca. tre uker. Det var også tvilsomt hvorvidt Koscielny skulle reise til Istanbul, og at Mertesacker skulle bli med i stedet, men det er nå klart at franskmannen reiser, mens tyskeren blir hjemme i London.

Med det friskt i minne regner jeg med en tøff og vanskelig kamp i en tyrkisk heksegryte i morra, men at Arsenal minst klarer uavgjort, og legger et godt grunnlag foran hjemmekampen, og nok en plass i gruppespillet.

Trist humor

Forøvrig minnes man i dag Rolv Wesenlund, som døde denne dagen for ett år siden.
Og da kan man jo mene at Volvo Sonett er italiensk og har seks forgassere..
Wesenlunds "evige" komiske parkamerat, Harald Heide-Steen Jr. hadde forøvrig hatt bursdag i dag (75 år), om han ikke hadde forlatt oss i 2008. Han var også eminent som russisk ubåtkaptein (på fisketur, med balalaikaorkester ombord) og indisk lege som sjekker "tarmtufsane" og "rævapinna" for å unngå "atåtplunder". Enjoy!

Før jeg runder av, vil jeg bare minne om at Louis van Gaal er den eneste som har debutert med et hjemmetap som manager for Manchester United i Premier Leagues historie. Dog skal det sies at en viss skotsk herremann (ikke David Moyes..) tapte sin første hjemmekamp i Premier League med Man Utd, 0-3 for Everton i 1992... Fergies første hjemmekamp i serien med klubben var en 1-0-seier over QPR i 1986.
Måtte van Gaal bli mer en Moyes enn en Ferguson, men la ham gjerne bli i klubben noen år (særlig hvis han fortsetter trenden med 7.-plasser!)

Til slutt; COYG!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar