søndag 17. august 2014

Nytt til Arsenal?

Nye spillere?
Med bare et par uker igjen av overgangsvinduet kobles stadig Arsenal til nye spillere, og slik det har sett ut i det siste kan det godt være at Arsenal har behov for ytterligere forsterkninger, om ikke annet så for å forbedre bredden i stallen.

Ryktene går om Manolas.
Slik det står seg nå er det flere forskjellige spillere som ryktes å være på vei, noen rykter mer håndfaste enn andre.
En av de som har "vært på vei" en liten stund nå er den greske landslagsspilleren Kostas (eg. Konstantinos) Manolas. Manolas er 23 år gammel (f. juni '91), spiller for Olympiakos hvor han har vært siden 2012 da han kom fra hovedstadsklubben AEK på free transfer. Manolas har spilt over 110 kamper i den greske toppserien, og blitt seriemester de to siste sesongene med Olympiakos. Han har også to greske cupmesterskap, ett hver med AEK (2010-11) og Olympiakos (2012-13). Før VM i 2010 var han i bruttotroppen til Hellas, men kom ikke med til sluttspillet. A-landslagsdebuten kom i 2013, og han har fått 13 kamper med Hellas' beste, hvorav fire i sommerens mesterskap. Britiske The Independent hadde ham på lista over VMs 50 beste spillere.
Ryktene tilsier at Manolas kan koste omtrent £8m, dvs. en ok pris for en spiller som nok ikke vil være den største stjernen, men sannsynligvis en helt grei squad player.
Det ble i helga meldt at Manolas visstnok skulle ha vært til medisinsk undersøkelse hos Arsenal, men søndag meldte Sky Italia at spilleren var i Aten og ikke i London.
Allikevel virker denne overgangen å være ganske sannsynlig.

Rabiat? Nei, Rabiot!
En annen som meldes som aktuell er franske Adrien Rabiot. Rabiot, født 1995, visstnok på utadgående kontrakt med oljerike Paris Saint-Germain, som da selvsagt "skal være nødt til" å selge ham for å få penger for ham. Uansett bakgrunn for hvorfor Rabiot eventuelt skal være på vei til London, så vil han på mange måter være et veldig "Wengersk" kjøp. Ung, fransk og lovende er ikke ukjent for AW. Rabiot betegnes som en kreativ sentral midtbanespiller, som kan bekle både offensive og defensive roller. Som ungdomsspiller var Rabiot innom en rekke klubber, blant andre Manchester City, før han endte opp i PSG. Han kom opp på a-laget foran 2012-13-sesongen, og har fått med seg 44 kamper i Ligue 1, hvorav 13 på lån hos Toulouse.
Rabiot har enda tilgode å debutere for det franske a-landslaget, men har spilt 36 kamper for aldersbestemte landslag, hvorav tre for U-21-laget.
Hvorvidt Rabiot ender opp hos Arsenal dette overgangsvinduet, skal vel ikke sies å være altfor sikkert per nå, men jeg blir ikke veldig overrasket uansett utfall, og vil eventuelt gjerne ønske ham velkommen som Arsenalspiller.

Cavani? 51 millioner?
Rabiots lagkamerat Edinson Cavani trenger vel ikke akkurat noen nærmere presentasjon. Om han ender opp på Emirates i sommer vil nok veldig mange bli veldig overrasket (ikke minst enkelte av "journalistene" som har diktet opp rykter som da plutselig skulle vise seg å stemme), det siste som skrives nå er at PSG må kvitte seg med en spiller for å kunne hente Di Maria fra Real Madrid, og denne spilleren skal altså være Cavani. Arsenal skal visstnkok kunne hente ham for den nette sum at £51m. Disse ryktene vil jeg ta med en ganske stor klype salt, men skulle han dukke opp i en rød pumadrakt med "Emirates" på magen vil det helt klart være et løft. Dog, denne overgangen betviles kraftig.

Vargas på lån?
Mer hold er det kanskje i ryktene om chilenske Eduardo Vargas. 24-åringen spiller til daglig for Napoli, er primært spiss men kan også brukes på kanten. Etter over 100 kamper for Cobreloa og Universidad (CHI) i chilensk toppserie reiste han til Napoli i 2012. Han har enda tilgode å gjøre seriemål for Napoli, men to utlån til hhv. Gremio (Brasil, 24/10) og Valencia (Spania, 17/6) har vært mer produktive. Vargas har vært veldig effektiv på landslaget, 15 mål på 32 kamper er ingen dårlig statistikk.
Overgangen til Vargas skal visstnok være et lån for kommende sesong, noe som vil gi vårt nye superkjøp Alexis en landsmann i klubben.
Vargas virker ikke å være verdens beste spiss akkurat, og spisser som rangeres bak Giroud i troppen har vi vel egentlig nok av (Sanogo/Campbell i fremste rekke, i tillegg til både Poldi, Alexis og Theo), så jeg har mine tvil om nytten av denne overgangen, og hvorvidt den i det hele tatt vil realiseres.

Døde og begravde?
Andre rykter som har mer eller mindre dødd ut i løpet av sommeren er Borussia Dortmunds tyske landslagsstopper Mats Hummels. At han ville betydd en solid forsterkning for Arsenal betviles ikke, men det er nok lite sannsynlig at han blir Arsenalspiller, spesielt etter at han skal ha blitt utnevnt til ny Dortmundkaptein i høst.
Sami Khedira ble i løpet av sommeren flere ganger meldt å være mer eller mindre klar for Arsenal, men ryktene døde litt ut etter at uttalelser fra klubbene både i London og Madrid tydet på at ingenting kom til å skje. De siste dagene har riktignok ryktene satt litt fart igjen, og det sies at Real vil la Khedira gå for kun £8m. En såpass merittert spiller til en såpass lav pris vil være et bra kjøp, Khediras skadehistorie til tross.
Allikevel er det flere som gjerne skulle hatt Sportings portugisiske William Carvalho som nytt midtbaneanker. Ryktene om 22-åringen gikk hardt i sommer, men heller ikke han har vist seg som ny Arsenalspiller enda. Tviler sterkt på at det skjer, men tiden vil vise om jeg tar feil.

Hva skjer?
Kommer det i det hele tatt noen nye inn? Ja, det gjør nok det. Jeg tipper Manolas blir presentert i løpet at relativt kort tid, om ikke annet så før vinduet stenger i september, men bortsett fra det tror jeg ikke det kommer flere. Jeg tar gjerne en overraskelse i form av Khedira eller Carvalho, men har hakket mer tro på at det eventuelt blir Rabiot. Bortsett fra det tviler jeg på at det gjøres mye mer business i Arsenal i sommer.

Så vil sesongen vise om det gjør Arsenal til en virkelig tittelutfordrer igjen. Vi får da virkelig håpe det!

Takk for nå.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar