tirsdag 26. august 2014

CL-kval, ligastart og kjøp

Mesterligakvalik
I morgen, onsdag, er det klart for returoppgjøret i kvalifiseringa til Mesterligaen. En kamp Arsenal så godt som er nødt til å vinne, fordi klubben trenger inntektene, samt at en CL-klubb er mer attraktiv mtp. spillerkjøp.
Etter 0-0 i Istanbul forrige uke er det klart at Arsenal må heve seg til returen, samtidig skal Besiktas være et lag Arsenal bør slå greit på hjemmebane. At Rambo må stå over (etter et nokså strengt rødt kort) betyr utfordringer på midten, spesielt når Arteta også mangler. Defensivt virka det stort sett stødig, men offensivt var det ganske begredelig å se på.
Uansett regner jeg med at Arsenal klarer biffen greit hjemme og kvalifiserer seg nok en gang for gruppespillet i UEFA Champions League.

Premier League i gang
Ligaåpninga til Arsenal har vært omtrent som forventa, med seier hjemme mot Palace, og en noe heldig uavgjort i Liverpool. Noe heldig fordi Arsenal tross alt lå under med to mål med under 10 minutter igjen å spille. Selvsagt kan man si at det var fullt fortjent å få med seg poeng fra Goodison, det er jeg helt enig i, men ligger du under 0-2 når du passerer 80 minutter på klokka er du ganske heldig om du unngår tap.
Everton-kampen var på noen måter et slags vendepunkt sett i forhold til fjoråret. Everton var et topp-5-lag, og i borteoppgjørene mot de andre topp-5-lagene i fjor endte Arsenal med fire store tap og 4-20 i målforskjell. Everton slo oss 3-0 i tilsvarende oppgjør i april. I år fikk vi med oss poeng, altså to poeng forbedra i forhold til Everton allerede.
I tillegg til resultatet så scora Giroud mot Everton i år, i fjor satte han ikke ett eneste mål mot topp-5-laga (og kun et totalt mot topp-7).

Olivier Giroud
Giroud har jo vært gjenstand for veldig mye kritikk fra Arsenal-supportere i lang tid. Når sant skal sies, så er han for all del en god spiss, 16 ligamål og 22 totalt forrige sesong, og 28 mål på 72 kamper i PL er ikke så fryktelig galt. Problemet med Giroud har vært at han for det første "aldri" scorer mot topplag, noe en toppspiss "må" gjøre, samtidig som hans bunnivå har vært fryktelig lavt (se bare bortekampen mot Besiktas). At toppnivået hans er bra er det ingen tvil om, men han må bli bedre de gangene han ikke er på topp. I tillegg er litt av problemet at vi "bare" har Giroud. Se på de andre lagene i toppen av PL; Agüero/Dzeko, Sturridge/Balotelli, Costa/Drogba/Torres, Rooney/RvP. Vi har Giroud som sliter med å levere mot topplag, og Sanogo/Campbell som er lovende, men som ikke har bevist noe på klubbnivå.
At Giroud gir alt for klubben er det ingen tvil om, se hvordan han feirer måla sine.
Men nå sies det også at Giroud kan være ute i så mye som opptil tre måneder etter skaden han pådro seg mot Everton, og da sier det seg selv at vi trenger en ny toppspiss. For all del, Sanogo/Campbell kan bli gode, men jeg tviler sterkt på at vi kan kjempe om liga- og CL-gull med en av disse som førstevalg på topp denne sesongen.

Spissalternativer
Hva så med Alexis? Jo, han kan være spiss han, men Wenger virker å foretrekke å benytte ham på kant, og når i tillegg det virker klart at Poldi kommer til å forlate klubben i høst er det behov for å få inn en "proven goalscorer".
Dersom Lukas Podolski drar fra Arsenal er det mange som kommer til å bli litt triste, inkludert meg selv. Selvsagt er jeg litt skuffet over at han ikke har fått ut potensialet sitt helt og fullt i Arsenal (i likhet med da han var i Bayern München), men han har alltid ytt sitt beste og bidrar til positivitet i klubben. Jeg skulle gjerne sett ham med videre i Arsenal, men dersom han drar, blir det med hevet hode og en god status i klubben.

Spillere på vei inn
Hvem er det så Wenger kan hente til klubben?
Midtstopper Kostas Manolas har lenge vært "klar" for Arsenal, uten at det har skjedd mye der den siste tida, men dette er nok en deal som kommer til å bekreftes før overgangsvinduet stenger. Etter at TV5 reiste til Katalonia trenger vi en rein stopper til for å ha god dekning, og Manolas virker som et greit og fornuftig valg til en ok pris.
Midtbanetalentet Adrien Rabiot fra PSG har også vært litt til og fra, og det er en spiller jeg gjerne skulle hatt inn. Sammenligningene med Petit er tegn på at han kan passe inn i Arsenals filosofi og med tiden bli en viktig brikke.
Ryktene om portugisiske William Carvalho har blusset opp igjen i det siste, mye fordi en deal for Khedira mer eller mindre er "drept" av Carlo Ancelotti, samtidig som Arteta ble skadd. At Carvalho kan være et solid midtbaneanker i mange år framover tviler jeg ikke på, Arsenal må bare få på plass denne dealen først.
Edinson Cavani er en spiss flere gjerne skulle ønsket seg inn, men det virker ikke som om det er aktuelt i sommer. For det første har PSG behov for ham selv, spesielt når det nå virker som om Di Maria går til manutd, samtidig som prisen på Cavani nok er i overkant av hva Wenger ønsker å gi.
Balotelli har gått til Liverpool, Higuain blir i Napoli, så det er ikke mange alternativene igjen. Kanskje Samuel Eto'o kunne være et godt alternativ for denne sesongen, men jeg tviler på ham også, og da står vi igjen med omtrent bare Loic Remy. Ikke noe drømmevalg, og ikke spesielt mye bedre enn de back-upene vi har, og jeg tror ikke han er "the championship winning top world class striker" vi gjerne kunne trengt.. Dessverre.

Wenger har kontroll (?)
Alt i alt får vi bare håpe at Wenger og resten av ledelsen har kontroll på situasjonen, og jeg regner med at NÅR (ikke hvis) vi er klare for Mesterligaen, da skjer det mer på overgangsfronten.
InWengerWeTrust ? Tid for å vise at det er riktig..
COYG !


Edit: 21:50.
Da er det klart at Kostas Manolas er solgt til Roma, og Romastopper Mehdi Benatia (som var veldig god for Roma forrige sesong) er klar for Bayern München.
Samtidig skal visstnok franske L'equipe ha meldt at Arsenal har lagt inn et bud på Cavani, men ting kan tyde på at det er noen misforståelser ute og går i oversettelsene, jeg klarer i alle fall ikke å finne noe om det på http://www.lequipe.fr/Football/
Derimot er det ikke aktuelt med Eto'o, da han er klar for Everton.
Det går også rykter om at Alessio Cerci (Torino) skal være aktuell, nok en typisk ving-spiss som vi strengt tatt har nok av.
Når det gjelder Podolski, har Wenger nå sagt at han blir. Det er jeg glad for!
Forøvrig har manutd vist tegn på desperasjon. Angel Di Maria er henta fra Real Madrid (skulle gjerne sett han i en ordentlig rødfarge) for ca. €75mill.. Rekordkjøp av en engelsk klubb.. For all del, Di Maria er god. Men så himla mye penger er out of this world. Sorry, mac (eller van), det er mer enn det dobbelte av hva Alexis kosta, og Di Maria er ikke akkurat dobbelt så god..

Ny edit: 22:05.
Et stopperalternativ jeg kunne tenkt meg er sveitsiske Fabian Schär (wikipedia), 22 år, nærmere 50 kamper for Basel i sveitsisk toppserie, 8 landskamper for Sveits. Ung og lovende stopper, kan hentes for ca. £10m kan jeg tenke meg. Dream on?

COYG

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar